Home

Header

CIB Vlaanderen reikt dit jaar voor de 14e keer de Real Estate Awards uit.

Met deze awards bekroont, inspireert en stimuleert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector.

De awards worden uitgereikt op donderdag 29 september 2022 in Brugge.

 

Anneleen Desmyter

Quares staat voor Quality Real Estate Services en telt vandaag vier divisies: Agency, Investment, Management en Consulting. Naast verkoop en verhuur staat Quares in voor het beheer van professioneel vastgoed en consultancy bij grote vastgoedprojecten.

Hoe is je ondernemersverhaal van start gegaan?
Na mijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen ben ik als projectmanager aan de slag gegaan bij een logistieke ontwikkelaar. Na vijf jaar hard werken wou ik zelf in de ondernemerswereld stappen. In 2006 heb ik samen met twee vennoten Quares opgericht. We hebben Quares uitgebouwd tot een organisatie met vier divisies verspreid over drie vestigingen (Antwerpen, Mechelen en Sint-Niklaas) en meer dan tachtig medewerkers. We geven zowel kansen aan jong talent als aan ervaren mensen. Onze baseline is ‘driven by real estate competence’. Als vastgoeddienstenbedrijf zijn we maar zo sterk als onze medewerkers die onze klanten bijstaan. Daarom hechten we heel veel belang aan het opleiden en trainen van onze mensen. Sinds 2010 beschikken we over een interne R&D-afdeling die de laatste trends in vastgoed opvolgt en nieuwe producten en diensten ontwikkelt. We zijn ook pionier in het creëren van vastgoedfondsen.

Wat was jouw professioneel hoogtepunt tot nu toe?
Dit was de uitbouw van Quares tot wat het vandaag is. Dankzij de synergie tussen onze vier afdelingen bieden we een oplossing voor elke vastgoedvraag. Al jaren zijn we voortrekker in het transformeren van de vastgoedsector. Zo zijn we al enkele jaren actief in het duurzaam beheer van bedrijventerreinen, en over enkele maanden starten we een eigen duurzaamheidsfonds op. Op vlak van residentieel vastgoed leggen we de focus op stedelijke ontwikkelingen. We hebben onder meer deelgenomen aan de pilootprojecten van de Vlaamse Bouwmeester rond ‘urban living and housing’. Rond digitalisering hebben we een intern big data project opgezet. Ook de beursintroductie van ons retailfonds Qrf was voor mij een hoogtepunt.

Wat zijn je doelstellingen en ambities?
Ik heb het geluk gehad dat ik binnen de vastgoedwereld al zeer uiteenlopende functies kon uitoefenen. In de toekomst wil ik vooral jonge mensen begeleiden bij de uitbouw van hun carrière. Daarnaast wil ik samen met mijn partners onderzoeken hoe we de vastgoedsector verder kunnen transformeren in functie van innovatie en duurzaamheid. Dagelijks gaan we op zoek naar nieuwe opportuniteiten en diensten in een wereld in transitie. We willen een voorbeeldorganisatie zijn.